Je bent zwanger en je zweet meer?

No sweat, dat is normaal.

Als je zwanger bent heb je het vaak veel warmer
 

Waarom zweet je meer tijdens je zwangerschap?

Dat heeft voornamelijk te maken met een aantal veranderingen in je lichaam. Vooropgesteld: zweten is normaal en gezond. Zweten is een manier om je lichaamstemperatuur te regelen.
Als je zwanger bent heb je het vaak veel warmer. Je lichaam zweet om je lichaamstemperatuur te koelen. Nuttig, maar wel vervelend. In veel gevallen duurt het de hele zwangerschap.
 

Oorzaken van zwanger zweten

Een aantal zaken maakt dat je zwanger meer zweet.
  • Door de schommelingen en stijging van het zwangerschapshormoon hCG raakt de warmteregeling van je lichaam ontregeld. Daardoor krijg je het soms ineens koud of warm. Met als gevolg dat je meer gaat zweten.
  • Als je zwanger bent, maakt je lichaam meer bloed aan, ongeveer 1,5 liter extra. Ook worden je bloedvaten door het zwangerschapshormoon progesteron dunner en de bloedsomloop verandert Je lijf raakt beter doorbloed waardoor je het sneller warm krijgt.
  • Als je zwanger bent kan je stofwisseling versnellen. En mensen met een verhoogde stofwisseling zweten sneller.
  • Sommige zwangere vrouwen hebben snel een lage bloedsuikerspiegel. Vaak door slapeloze nachten, vermoeidheid of te weinig eetlust. Door een te lage bloedsuikerspiegel kun je duizelig worden en gaan zweten.
Voor alle zwangere vrouwen, die dat zweet, en die zweetplekken, maar vervelend vinden, hebben we 5 tips uit ons assortiment:
 

5 tips bij zwetende zwangerschap

1. Face saver helpt tegen zweet in je gezicht. Aanrader voor wie graag make-up draagt.
2. Okselpads van 1-2DRY voorkomen zichtbare zweetplekken bij je oksels. Je kunt ze gebruiken in al je kleding.
3. 3B creme. Voor alles wat zweet en schuurt. Daar waar de huid elkaar raakt, vooral billen, benen en borsten.
4. BH zweetstopper. Onze topper tegen zweetplekken bij de borsten.
5. Toiletkruk. Helpt bij een moeilijke stoelgang. Nee, dat heeft inderdaad niets met zweten te maken. Maar alles met zwangere vrouwen. Die hebben vaak veel last van constipatie.