Over zweten en diabetes.

Onze anti-zweet producten zijn populair bij mensen met diabetes. Dat heeft te maken met twee zaken: hypoglykemie en diabetische voet.
 

Hypoglykemie

Ook wel kortweg ‘hypo’. Hypoglykemie betekent een te laag bloedsuikergehalte. Dit komt vooral voor bij mensen met diabetes.
Hypoglykemie is te herkennen aan aanvallen van trillen, zweten, hartkloppingen, geeuwen en bewusteloosheid.

Gemiddeld hebben mensen met diabetes twee tot drie keer per week een hypo. Bij een hypo is het belangrijk om snel wat te eten, het liefst glucoserijk voedsel of tabletten. Om een hypo te voorkomen is het de 'kunst' om de hoeveelheid koolhydraten over de dag te verdelen.

Heb je geen diabetes, maar vermoed je dat je last hebt van hypoglykemie? Dan raden we je aan naar de huisarts te gaan.
 

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen veel last krijgen van problemen aan hun voeten, zoals wonden en verkleuringen. De naam hiervoor is 'diabetische voet'. Een diabetische voet ontstaat onder andere door een slechte doorbloeding. Ook kunnen de zenuwbanen door diabetes beschadigd raken. Het gevoel in de diabetische voet kan daardoor minder worden waardoor wondjes of schimmelinfecties niet meer worden opgemerkt.

De oorzaak van een diabetische voet is dat mensen met diabetes vaak teveel glucose in het bloed hebben. De diabetische voet is het gevolg van verschillende veranderingen die hierdoor ontstaan: verdikking van de bloedvaten, beschadigingen aan de zenuwen en minder goed functionerende witte bloedcellen.
Het gevolg is beschadiging aan zenuwcellen, weefsels. Verminderd gevoel en moeizamere genezing.

Cederhouten inlegzolen dragen bij aan een gezonder klimaat in de schoen, wat extra belangrijk is bij diabetische voet.

Andere producten die populair zijn onder mensen met diabetes zijn oplossingen tegen zweethanden, okselzweet en zweet bij de borsten.
We wijzen erop dat we geen geneesmiddelen bieden, maar producten die helpen om te gaan met overmatig zweten.

Gezonde en evenwichtige voeding is erg belangrijk bij diabetes. Er is best wat keuze in kookboeken speciaal voor diabetes.

Wil je meer weten over diabetes? De website van het Diabetes Fonds biedt veel informatie.

Bekijk ook eens deze aanraders tegen zweet:

 perfect tegen zweet bij benen billen borsten geen zweetplekken bij je borsten met een bh zweetstopper een deodorantkeuze is persoonlijk