Oksels met zweetplekken? No sweat!

Van alle zweetproblemen is okselzweet misschien wel degene waar mensen zich het meest voor schamen: zweetoksels, zweetplekken onder je oksels. ook wel klotsende oksels of kortweg 'kloksels' genoemd.  Meestal niet eens vanwege de geur - je deodorant maskeert dat redelijk - maar vooral vanwege de zichtbaarheid van okselzweet. Iedereen kent wel het beeld van iemand die iets aan het vertellen is, daarbij met zijn of haar armen omhoog beweegt... en vervolgens heeft iedereen nog maar oog voor één ding: de natte oksels.

â€Âzweetplekken-onder-je-oksels-zijn-heel-vervelendâ€Â

Vooral 's zomers hebben veel mensen last van veel zweet onder de oksels. Zweten is gezond, het houdt namelijk je lichaamstemperatuur op peil. Als het buiten warmer is, zweet je meer. Maar opwinding, stress en inspanning kunnen er ook voor zorgen dat je zweetoksels hebt. Als je dat snel en vaak overkomt, kan dat heel vervelend en gênant zijn. Gelukkig kun je er wat aan doen.

No Sweat verkoopt hoge kwaliteit okselpad-technologie van het merk 1-2DRY. 1-2DRY is al jarenlang een toonaangevende en innovatieve leverancier van okselpads.


uitleg van de verschillende lagen waaruit een okselpad is opgebouwd

We bieden twee producten tegen zichtbaar okselzweet: losse okselpads voor eenmalig gebruik en t-shirts met ingenaaide mee-wasbare okselpads. We leggen het verschil hieronder uit.
 

Losse okselpads voor eenmalig gebruik

Okselpads plak je eenvoudig in je kleding. De pads vangen zweet op dat wordt geabsorbeerd in de middelste lagen van de pad waardoor zowel het gedeelte tegen de huid als de buitenkant droog blijft. Je hebt dus geen zichtbare zweetplekken in je kleding. Ze zijn voor eenmalig gebruik en hebben een absorptiecapaciteit die in principe voldoet voor een hele dag. Klik hier voor meer informatie over losse okselpads voor eenmalig gebruik >>>
 

Ondershirts met ingenaaide mee-wasbare okselpads

Deze ondershirts hebben ingenaaide, mee-wasbare okselpads. Daardoor zie je geen natte en vieze zweetplekken meer. Je overhemden en truien gaan substantieel langer mee. De shirts zijn van hoge kwaliteit katoen en de ingenaaide pads beschermen je tegen zichtbare plekken okselzweet. De pads zitten vastgenaaid en je kunt ze gewoon meewassen. Model: heren, slim fit, V-hals, korte mouwen. De shirts hebben een wat langere achterzijde, waardoor ze niet uit de broek kruipen.
Klik hier voor meer informatie over ondershirts met ingenaaide mee-wasbare okselpads >>>


Behandelingen tegen okselzweet

Er is een aantal behandelingen tegen overmatig okselzweet op de markt. Door middel van verhitting, verkoeling, botox of andere methoden wordt geprobeerd de zweetklieren te sluiten. Wij zijn geen fan van deze methoden, omdat dit het evenwicht van je lichaam verstoord en veelal het probleem verplaatst. Je lichaam wil immers toch vocht kwijt om af te koelen en zoekt dus andere plekken. Onthoud: zweten is niet ongezond! Het is zeker zinvol om vervelende gevolgen, zoals geur en zichtbare plekken, aan te pakken. Maar bij het afsluiten van de 'bron', de zweetklieren, hebben wij grote twijfel. Mocht je dit toch willen, consulteer dan sowieso eerst je huisarts!
 

Deodorant

Behalve iets doen aan de zichtbare zweetplekken, wil je natuurlijk ook een goede deodorant. Lees hier hoe je een geschikte deodorant kiest. En kijk hier voor onze favoriete deodorant: Blue Sand HygieSeal.