Wat is een Miradry behandeling?

Een MiraDry behandeling is een oplossing die overmatig zweten bij de oksels tegen moet gaan. Het is een eenmalige oplossing, die overactieve zweetklieren probeert te verwijderen. Een Miradry behandeling is geen operatie, maar wordt wel gedaan door een arts.

Een Miradry behandeling werkt als volgt: vlak onder de huid liggen zweetklieren. Door middel van een zuignap wordt de okselhuid vacuum gezogen. Met elektromagnetische energie worden de zweetklieren plaastelijk verhit (thermolyse), waardoor de zweetklieren uitgeschakeld worden. Tijdens de Miradry behandeling wordt de huid gekoeld, zodat je geen pijn voelt en de huid niet beschadigt. Na de behandeling 'ruimt je lichaam de zweetklieren zelf op'. Zweetklieren groeien niet niet meer terug en het effect van de Miradry behandeling is dus blijvend. De behandeling kan niet meer teruggedraaid worden.

Miradry claimt dat men gemiddeld 82% minder transpireert dan voor de behandeling. De methode heeft een Europese CE-keurmerk en is goedgekeurd door de FDA in de USA.
 

Waar kan ik een Miradry behandeling ondergaan?

Op diverse plaatsen worden Miradry behandelingen gedaan. Zoek er één bij jou in de buurt en ben alert op recensies en keurmerken. De kwaliteit loopt uiteen.

â€Âmiradry-is-een-oplossing-tegen-zwetende-okselsâ€Â
 

Wat kost een Miradry behandeling?

De eerste behandeling kost gemiddeld €1500, eventuele volgende behandelingen circa €1000. Het aantal Miradry behandelingen dat nodig is, verschilt per persoon. Een behandeling zelf duurt ongeveer een uur.
Miradry behandelingen worden niet vergoed door zorgverzekeraars.
 

Waar moet ik nog meer op letten als ik een Miradry behandeling overweeg?

De MiraDry behandeling is alleen voor je oksels, geen andere lichaamsdelen. Als je een oplossing zoekt voor andere lichaamsdelen, kijk dan eens rond op NoSweat.nl.

Veel transpireren is volkomen normaal. In Nederland alleen zijn er meer dan een half miljoen mensen met hyperhidrosis. En er zijn nog véél meer mensen met overmatige transpiratie.

Over het algemeen ervaren patiënten weinig bijwerkingen, hooguit enkele gevoelige plekken en zwellingen op de behandelde huid. Die zijn normaal en verdwijnen vanzelf. De meeste mensen kunnen na de behandeling  gewoon verder met de dagelijkse zaken.

Ongeveer 15% van alle patiënten heeft een tweede behandeling nodig.

Als je twijfelt of Miradry wel een geschikte behandeling voor jou is, orienteer je dan wat breder. Bekijk bijvoorbeeld iontoforese of onze anti-zweet producten.

Bekijk ook eens het Miradry topic op het Overmatig Zweten forum.
 

No Sweat en Miradry

Onze mening over Miradry: wij zijn geen fan van behandelmethoden, zoals Miradry en iontoforese. Omdat ze het evenwicht van je lichaam verstoren en vaak het probleem verplaatsen. Je lichaam wil immers toch vocht kwijt om af te koelen en zoekt dus andere plekken. Onthoud: zweten is gezond! Het is zeker zinvol om vervelende gevolgen, zoals zichtbare zweetplekken bij je oksels, aan te pakken. Maar bij het afsluiten van de 'bron', de zweetklieren, hebben wij twijfel.

Mocht je toch een Miradry behandeling willen, consulteer dan vooral eerst je huisarts!