Lichaamsgeur
Lichaamsgeur is de persoonlijke geur die bij je hoort. De geur hangt af van stoffen, die geproduceerd worden door bacteriën in en op het lichaam. Deze bacteriën groeien snel bij de aanwezigheid van zweet. Zweet heeft dus invloed op lichaamsgeur. Zweet zelf is geurloos. De lichaamsgeur wordt verder onder andere beïnvloed door dieet, geslacht, stress, erfelijkheid, gezondheid en medicijngebruik. Meer weten over zweten?Lichaamsgeur wordt vaak sterker bij jongeren in de puberteit. En bij ouderen, wiens eigen reukvermogen achteruit gaat. Daarnaast kunnen verschillende typen geuren een bepaalde ziekte aanduiden. Bijvoorbeeld de geur van aceton bij diabetes en ammoniak bij een beschadigde lever.
Weetjes over lichaamsgeur
1. Lichaamsgeur is uniek per individu, behalve bij eeneiige tweelingen. Lichaamsgeur zou gebruikt kunnen worden om mensen te identificeren. Dit wordt echter meer door dieren dan door mensen gedaan, omdat de mens de verschillende geuren niet goed genoeg kan onderscheiden.2. Lichaamsgeur verandert met de leeftijd. Oude mensen stinken niet. Tenminste niet erger dan mensen van rond de 50. Vooral mannen van rond de 50 ruiken sterk, en bovendien onaangenaam. Zelfs twintigers hebben een sterkere lichaamsgeur dan 70-plussers.
3. Mannen reageren op de natuurlijke lichaamsgeur van vrouwen. De natuurlijke lichaamsgeur van ovulerende vrouwen stimuleert de aanmaak van testosteron bij mannen.
4. Je lichaamsgeur is het sterkst onder de oksels, op de voeten en rond de genitaliën. De plekken waar de meeste zweetklieren en bacteriën aanwezig zijn.
5. Deodorant kan helpen. Maar dan moet je wel de juiste deodorant kiezen.
6. Vrouwen hebben meer zweetklieren dan mannen. En je zweet wat je eet. Klik hier voor meer weetjes over zweten.
Niet alleen de lichaamsgeur kan vervelend zijn, mensen houden ook niet van zichtbare zweetplekken.
No Sweat verkoopt onder andere oplossingen tegen zweten en de ongemakken, die daarbij horen.
Bekijk het assortiment hier. Want jij wil toch ook fris en ontspannen de dag door?