Zes toppers van cederhout

cederhout is een houtsoort waarmee mooie dingen gemaakt worden

Typisch voor cederhout

Cederhout komt van de boom ceder. De ceder is familie van de coniferen en dennen. Cederbomen kunnen wel tot 50 meter hoog worden.

Cederhout is duurzaam, licht en goed bewerkbaar hout. Cederhout heeft een fijne nerfstructuur. En cederhout bevat olie die er op een natuurlijke wijze voor zorgt dat cederhout bestand is tegen rot, schimmel en insecten. Vanwege de cederolie is het de enige houtsoort die onbehandeld over de wereld vervoerd mag worden.

Cederhout kent heel veel kleurvariaties: van licht geelbruin tot chocoladebruin. Het hout droogt gemakkelijk en vervormt niet of nauwelijks.
 

Met cederhout maak je mooie dingen

Van cederhout wordt van alles gemaakt. Wij lichten er zes producten uit, die perfect gebruik maken van de eigenschappen van cederhout.

1. Rookplankjes voor de BBQ. Een bbq-techniek, waarbij een plankje van cederhout uren in water wordt gedrenkt en dan op het rooster onder het vlees of vis gelegd wordt. De ceder geeft smaak aan het eten. Heerlijk, onze favoriet is zalm.
2. Gitaren. Cederhout wordt vaak gebruikt als houtsoort voor bovenbladen van akoestische gitaren. Dit komt omdat het hout erg goede tooneigenschappen heeft.
3. Anti-motten-blokjes. Ceders zijn bekend vanwege het geurende hout. Deze geur heeft een eigenschap die onaangenaam is voor motten, blokjes van dit hout worden gebruikt als natuurlijk middel om motten tussen kleding te weren.
4. Sauna's. De binnenkant van een sauna mag niet behandeld worden. Dat zou bij ander hout op den duur problemen geven, cederhout daarentegen kan dat onbehandeld aan zonder problemen.
5. Schoenspanners.Goeie schoenspanners zijn gemaakt van cederhout. Cederhout heeft een vochtonttrekkende en geurneutraliserende werking.
6. Inlegzolen tegen zweetvoeten. Om dezelfde reden dat schoenspanners van cederhout gemaakt worden, worden ook inlegzolen van cederhout gemaakt: cederhout onttrekt vocht en heeft een natuurlijke afweer tegen stank en schimmel.