De zweetvoetenman.

De zweetvoetenman is een student die in 2001 met zijn stinkende zweetvoeten overlast veroorzaakte in de universiteitsbibliotheek van de TU Delft.

Elke keer als hij zijn schoenen uitdoet, stijgt er een stinkende walm op uit zijn sokken. Medestudenten hebben er last van en bibliotheekmedewerkers waarschuwen hem. Hem wordt de toegang tot de bieb ontzegd. Daar is hij het niet mee eens: de universiteitsbibliotheek is toch een openbaar gebouw? De regels van de bieb vermelden niets over kleding of schoeisel. Hij trekt zich er niets van aan en blijft naar de bieb gaan met zijn zweetvoeten.
De politie komt er zelfs aan te pas en het leidt tot een rechtszaak.
 

Het boek De Zweetvoetenman

Annet Huizing heeft later een boek geschreven met de titel De zweetvoetenman. Het boek gaat over opvallende zaken in de rechtspraak. Verteld aan de hand van verschillende verhalen, waarvan de zweetvoetenman er een is.

De zweetvoetenman krijgt geen boete voor zijn zweetvoeten. Maar het was terecht dat hij de bieb niet meer in mocht, oordeelt de rechter. Hij wordt veroordeeld voor „lokaalvredebreuk”, en dat staat wel in de wet. De zweetvoetenman gaat ook nog in hoger beroep.

Als je benieuwd bent hoe dat afloopt, bestel je hier het boek. Als je problemen met de bieb wil voorkomen, kijk dan hier wat je aan je zweetvoeten kunt doen.