Wat is een goede schoenendroger?

Een manier om vieze luchtjes uit je schoenen te krijgen is een schoenendroger. Er bestaan een hele boel verschillende schoendrogers met uiteenlopende kwaliteit en prijzen. Veel voorkomende merken zijn onder andere Shoobidoo, Alpenheat, Go4Dry, Sidas en de waarschijnlijk meest bekende is Shoefresh.

We zijn niet overtuigd van schoenendrogers in het algemeen

De werking van de schoenendrogers is verschillend. Een aantal schoendrogers maakt gebruik van simpelweg verwarming en luchtcirculatie. Anderen maken (ook) gebruik van technologie die de bacterien aanpakken. Veelal gaat het dan om "actieve zuurstof" (ozon) technologie.
Dit werkt volgens het principe van oxidatie: als een statisch geladen ozon molecuul in aanraking komt met iets ‘oxideerbaars’ vloeit de spanning uit het ozon molecuul onmiddellijk door en breekt de micro-organismen af. In de schoendroger wordt ozon opgewekt door middel van spanning. Vandaar dat deze schoenendrogers elektriciteit nodig hebben en er dus een stekker aan zit.  
Ook zijn er schoendrogers met UV-straling. Hierover is redelijk wat discussie of de straling niet slecht zou zijn voor sommige typen schoenen, zoals skischoenen.
 

Wat is een goede schoenendroger?

We hebben bij No Sweat verschillende schoendrogers uitgeprobeerd om erachter te komen wat nu de goede schoenendrogers zijn. Om te beginnen lijkt ook hier het principe 'goedkoop is duurkoop' wel op te gaan. Goedkope schoenendrogers blijken niet goed te werken. Vaak alleen droog, maar nog steeds stinkend.
De wat duurdere schoendrogers werken over het algemeen wel. Het is lastig om de exacte verschillen te meten, hier zie je het aanbod van de meest gangbare schoenendrogers.

We zijn niet overtuigd van schoenendrogers in het algemeen:
- een goede schoenendroger is best prijzig. Een goede gaat al gauw richting de €100;
- je kunt meestal niet meerdere paren tegelijk drogen;
- en dan duurt het best lang. Zo'n 30-60 minuten;
- schoendrogers verbruiken energie;
- ze zijn niet allemaal voor alle type schoenen bruikbaar. LET OP: gebruik nooit een schoenendroger in combinatie met cederhouten inlegzolen, dit is slecht voor het cederhout!
- een schoendroger neemt plek in beslag;
- Vaak is de schoen wel droog, maar de stank niet weg.

Vooralsnog kiezen wij ervoor om geen geen schoenendroger op te nemen in ons assortiment.
 

Andere oplossingen tegen natte en stinkende schoenen

We hebben andere oplossingen tegen natte en stinkende schoenen, die betaalbaarder zijn en waarmee je meerdere schoenen tegelijk kunt drogen. Én die een uitstekende anti-bacteriele werking hebben tegen vieze geurtjes:
Sportfresh anti-bacteriele spray, No Stink ontgeurzakjes en cederhouten inlegzolen.


We adviseren je de volgende pagina's te bekijken om de voor jou beste producten te kiezen:
 
>>> Sportschoenen, bijvoorbeeld: skischoenen, voetbalschoenen of hockeyschoenen.>>> Gewone schoenen, bijvoorbeeld: werkschoenen, sneakers of pumps.