Schaamte voor zweetvoeten kan relatie ernstig bemoeilijken.


Alweer van een paar jaar geleden, ons onderzoek heeft toen veel publiciteit gehaald. Nog steeds ontvangen we veel vragen over dit probleem.

 

Persbericht - Zweetvoeten kunnen relatie ernstig bemoeilijken

Noord Sleen, 20 mei 2010 – Het hebben van zweetvoeten lijkt een vrij onschuldige kwaal, maar is dat wel zo? Mensen met zweetvoeten schamen zich soms zo erg, dat het hen zelfs belemmerd een relatie te beginnen. Dit blijkt uit een onlangs uitgevoerd onderzoek van NoSweat.nl onder 262 respondenten.

De meeste ondervraagden durven de zweetvoeten alleen met familie of vrienden te bespreken. 25,1% raadpleegt een arts, pedicure of podotherapeut. 27,5% durft er echter met helemaal niemand over te praten.

Ruim een kwart (25,7%) geeft aan dat het hebben van zweetvoeten het moeilijk of zelfs onmogelijk hebben gemaakt een relatie aan te gaan.

19,1% zegt dat de zweetvoeten van een (potentiële) partner een relatie hebben bemoeilijkt of verhinderd. Opmerkelijk hierbij is dat vooral mannen dit antwoord gaven.

 

Het onderzoek heeft destijds veel publiciteit gehaald. Onder andere bij Radio538, L1, diverse regionale media en onderstaand artikel van Het Parool:

”zweetvoet-schrikt-relatie-af”
Meer informatie over het tegengaan van zweetvoeten staat hier.