Geox schoenen en zweetvoeten.

We ontvangen regelmatig vragen over Geox schoenen. Veel van onze klanten hebben last van zweetvoeten en dan klinkt Geox natuurlijk als een interessante oplossing.
 

De ademende zolen van Geox schoenen.

Een wijnboer uit Milaan, mijnheer Polegato kreeg tijdens een lange wandeling veel last van warme en natte zweetvoeten. Hij maakte met zijn zakmes kleine gaatjes in zijn zolen van rubber. En dat werkte.
Polegato was er enthousiast over, maar had nog wel een probleem: de gaatjes voerden wel zweetvocht af, maar er sijjpelde ook regenwater naar binnen. Hij ontwikkelde daarom een membraan met hele kleine poriën, die zo klein zijn dat de waterdamp er wel uit kan, maar regendruppels er niet in kunnen. Dat membraan plaatste Polegato tussen de buitenzool en binnenzool. De binnen- en buitenzool werden ook voorzien van gaatjes van circa 1 mm doorsnee. En zo is de 'ademende zool' ontstaan.

â€Âademende-zool-van-geoxâ€Â
 

Ervaringen met Geox schoenen.

De ervaringen met Geox schoenen zijn wisselend, google maar eens op 'reviews geox'. Een punt van discussie is of er echt geen regenwater de schoenen in komt. Klaas Kopinga, hoogleraar aan de Technische Universiteit Eindhoven verbaast het dat je met een poreus membraan water buiten zou kunnen houden: "Over het algemeen zuigt zo'n membraan juist water op, want kleine poriën werken als capillairtjes".

Wij zijn zeker niet negatief over Geox schoenen. Het valt ons op dat de negatieve reacties niet gaan over het ademende principe, maar de rest van de schoen. Er is redelijk wat kritiek op de slijtage van Geox kinderschoenen, maar volgens ons slijten de meeste kinderschoenen snel. Dat ligt meer aan het intensieve gebruik.
 

Geox schoenen en cederhouten inlegzolen.

Een veelgestelde vraag is of cederhouten inlegzolen en Geox schoenen samen gebruikt kunnen worden. Het antwoord is: ja. De werking van beide producten helpt elkaar. Beiden richten zich op vocht afvoer en cederhout neutraliseert de stank.

Het blijft belangrijk dat het bovenwerk van de schoen van ademend materiaal is, bijvoorbeeld leer. Als alles behalve de Geox zool van synthetisch materiaal is, dan blijven je voeten vochtig. Let daarop bij het kiezen van een nieuwe schoen.