Wat zijn de beste sokken tegen zweetvoeten?

We behandelen eerst wat basics die je sowieso in acht moet nemen als het gaat over de keuze van de juiste sokken voor jouw zweetvoeten.
Daarna volgt wat informatie over specifieke zweetsokken, zoals bamboesokken, zilversokken, coolmax technologie en zelfs vitaliserende algen.
 
anti zweet sokken
 

Sokken kiezen voor je zweetvoeten

Er is een aantal basics als het gaat over je zweetvoeten. En die gaan niet alleen over sokken, maar ook over voeten en schoenen. Als je de verkeerde schoenen kiest en je voeten niet goed behandeldt, dan maken de juiste sokken ook weinig verschil meer.

1. Was je voeten erg goed, liefst twee keer per dag.
2. Droog ze daarna goed af.
3. Trek schone sokken aan. Sokken van natuurlijk materiaal, zoals katoen of wol, zorgen dat je voeten kunnen blijven ademen. Polyester sokken zijn het slechtst, niet doen!
4. Draag leren schoenen. Leer ademt. Als de zool ook van leer is, is het nog beter. Ook hier geldt: polyester schoenen zijn het slechtst, niet doen! Als je graag met blote voeten in sneakers wil, kan dat goed met cederhouten inlegzolen. Maar kies wel voor sneakers van leer of katoen.
5. Wissel elke dag van paar schoenen. Zo krijgen je schoenen de kans om te ademen en te drogen. Dit remt de bacteriegroei.

Bacteriën houden van warmte en vocht. En daarin kunnen ze zich snel vermenigvuldigen. Je kunt dus het beste katoenen of wollen sokken dragen. Dat zijn materialen die ventileren en je voeten droog houden. Draag hierbij cederhouten inlegzolen, die houden het vocht vast en hebben een anti-bacteriële werking.
 

Anti-zweet sokken, zilversokken, bamboesokken...

Er is een aantal speciale sokken verkrijgbaar, dat speciaal bedoeld is tegen zweetvoeten. Bijvoorbeeld zilversokken, bamboesokken, sokken met vitaliserende algen of coolmax technologie. Bamboetextiel, vitaliserende algen en de zilver-ionen in zilvergaren zouden een antibacteriële werking hebben. Als de sok dan goed is uitgevoerd moet ie ook nog een ventilerende werking hebben.

We hebben redelijk wat sokken geprobeerd, maar zijn niet erg enthousiast. Ook de reviews op diverse websites zijn vaak negatief. No Sweat heeft besloten om vooralsnog geen anti-zweet-sokken in het assortiment op te nemen. Maar probeer het vooral zelf.

Het liefst dragen we trouwens geen sokken. Wij zijn fan van cederhouten inlegzolen tegen zweetvoeten.