Reinig je yogamat tegen bacteriën!

Ken je het gevoel van verlegenheid elke keer dat je met blote voeten de yogales begint? Maak je je zorgen over de kans op een vervelende schimmelinfectie van je yogamat? No sweat - wij hebben het antwoord dat je zoekt! We herkennen het allemaal. Je begint de yogales vol enthousiasme, werpt een blik op je blote voeten en schrikt. Maandenlang schoenen en sokken gedragen, plus een beetje verwaarlozing, betekenen dat uw voeten niet altijd in de beste conditie zijn. Misschien alleen een beetje onaangenaam, of erger je hebt een voetschimmel te pakken. Je bent niet alleen - veel yogi's nemen het niet zo nauw met hun voetverzorging.

Lees verder hoe je niet alleen je yogamat reinigt, maar ook je voeten vrij van bacteriën maakt.

hoe-reinig-ik-mijn-yoga-mat

  "De yogamat is een zeer vruchtbare bron van infectie, vooral omdat mensen erop zweten. "


Dr Robert Lahita, een microbioloog en hoogleraar geneeskunde aan de Rutgers School of Medicine in New Jersey, vertelde in dagblad The Times over de yogamat: "een zeer vruchtbare bron van infectie, vooral omdat mensen erop zweten en ze zelden worden gereinigd". Bij hot yoga is dat zweten nog erger. Zelfs als je je eigen schone yogamat meeneemt, kan die nog steeds bacteriën van de vloer van de yogastudio oppikken. Jakkes! We ontkomen niet aan het feit dat onze voeten gevoelig zijn voor schimmelinfecties, vooral in warme, vochtige omgevingen waar er veel blote voeten verkeer is geweest, zoals gemeenschappelijke yogamatten en kleedkamers. In elke voet zitten meer dan 250.000 zweetklieren, waardoor voeten een van de meest bezwete lichaamsdelen zijn en een makkelijk doelwit voor schimmelgroei.

Maar niet getreurd! Wanneer je klaar bent met de neerwaartse hond, is er een natuurlijke oplossing om schimmel infecties te voorkomen en het overtollige zweet kijt te raken. Rol je yogamat op en trek schoenen met een paar cederhouten inlegzolen aan, die van nature anti-bacteriëel en anti-schimmel zijn, waardoor je een goede voet hygiëne behoud.

De natuurlijke oliën van de ceder ontgeuren je voeten, terwijl de structuur van het hout het vocht absorbeert, en je voeten schoon en droog houdt. Volgende keer bij je yogales, kun je je schoenen en sokken met vertrouwen uitdoen! De inlegzolen zijn 100% natuurlijk en vrij van schadelijke chemicaliën.

â€Âcederhouten-inlegzolen-tegen-zweetvoetenâ€Â
Voor meer informatie over cederhouten inlegzolen en bestellen, klik je hier.

 

Yogamat reiniger

Mooi, je voeten zijn met cederhouten inlegzolen geholpen. Nu nog de yogamat reinigen. Dat doe je met de anti-bacteriele Nuvo Sportfresh spray, een product dat stinkende sportartikelen bestrijdt op een 100 % biologische manier. Wanneer producten niet in een wasmachine kunnen, zoals bijvoorbeeld de yogamat, dan is dit de meest ideale oplossing. Nuvo Fresh werkt op microbiologische basis en is dus volledig biologisch afbreekbaar, er is geen alcohol of andere stoffen aan toegevoegd om te vernevelen en is daarom super veilig in gebruik.

â€Âbiologische

Voor meer informatie over Sportfresh spray en bestellen, klik je hier.