NoSweat's blog: over zweet, stank en ander ongemak

terug

Versla de yoga-mat bacterien met een vleugje cederhout!

Ken je het gevoel van verlegenheid elke keer dat je met blote voeten de yogales begint? Maak je je zorgen over de kans op een vervelende schimmelinfectie van de mat? Geen stress - cederhouten inlegzolen is het antwoord dat je zoekt!

We herkennen het allemaal. Je begint de yogales vol enthousiasme, werpt een blik op je blote voeten en schrikt. Maandenlang schoenen en sokken gedragen, plus een beetje verwaarlozing, betekenen dat uw voeten niet altijd in de beste conditie zijn. Misschien alleen een beetje onaangenaam, of erger je hebt een voetschimmelte pakken. Je bent niet alleen - zelfs yogi's nemen het niet zo nauw met hun voetverzorging.

 

    "Yoga matten zijn een zeer vruchtbare bron van infectie, vooral omdat mensen erop zweten. "

 

Voeg daaraan toe de angst dat je yoga mat het nog erger kan maken. Dr Robert Lahita, een microbioloog en hoogleraar geneeskunde aan de Rutgers School of Medicine in New Jersey, vertelde onlangs in dagblad The Times over yogamatten: "een zeer vruchtbare bron van infectie, vooral omdat mensen erop zweten en ze zelden worden gereinigd". Zelfs als je je eigen schone yogamat meeneemt, kan die nog steeds bacteriën van de vloer van de yoga studio oppikken. Jakkes!

We ontkomen niet aan het feit dat onze voeten gevoelig zijn voor schimmelinfecties, vooral in warme, vochtige omgevingen waar er veel blote voeten verkeer is geweest, zoals gemeenschappelijke yogamatten en kleedkamers. In elke voet zitten meer dan 250.000 zweetklieren, waardoor voeten een van de meest bezwete lichaamsdelen zijn en een makkelijk doelwit voor schimmelgroei.

Maar niet getreurd! Wanneer je klaar bent met de neerwaartse hond, is er een natuurlijke oplossing om schimmel infecties te voorkomen en het overtollige zweet kijt te raken. Rol je yogamat op en trek schoenen met een paar cederhouten inlegzolen aan, die van nature anti-bacteriëel en anti-schimmel zijn, waardoor je een goede voet hygiëne behoud.

   De natuurlijke oliën van de ceder ontgeuren je voeten, terwijl de structuur van het hout het vocht absorbeert, en je voeten schoon en droog houdt. Volgende keer bij je yogales, kun je je schoenen en sokken met vertrouwen uitdoen! De inlegzolen zijn 100% natuurlijk en vrij van schadelijke chemicaliën.

ALs je meer wilt weten over de cederhouten inlegzolen kijk dan hier. Meteen bestellen kan hier.


geschreven door NoSweat - 02-11-2016 10:30

laatst geupdate op : 02-11-2016 10:35

tags : yoga, yogamat, yoga-mat, voetschimmel, cederhout